Zašto odabrati SMS/ GSM/ GPS/ GPRS Vagu?

Uređaji kao što je GSM/SMS vaga su se na našem tržištu pojavili relativno skoro, ali doživljavaju sve veću popularnost. Stiče se utisak da pčelari sve više uviđaju prednosti kakve im nove tehnologije pružaju. 
 
Osnovna funkcija svake GSM/SMS vage je merenje prinosa meda. Osim samih informacija o stanju "na terenu" pčelar ima i druge koristi. Prva je ta što mnogi pčelari čiji su pčelinjaci udaljeni stotinama kilometara od mesta boravišta imaju ogromne uštede na troškovima i vremenu koje bi izgubili na putovanju. Pomoću GSM/SMS pčelarske vage mogu besplatnim pozivom da provere trenutnu težinu prikupljenog meda ne izlazeći iz svog doma.
 
Druga, i možda važnija prednost korišćenja GSM/SMS vage je ta što će pčelar na osnovu dobijenih podataka stvoriti sliku o stanju paše na toj lokaciji, i eventualno preseliti svoje košnice ukoliko rezultati ne budu zadovoljavajući. Ne zaboravimo da je sezona sakupljanja meda za pčelara resurs koji se ne može nadoknaditi.
 
Osim toga, veliki problem poslednjih godina predstavlja krađa košnica, pa i čitavih pčelinjaka. Pomoću SMS Vage uz odgovarajuće senzore moguće je obezbediti pojedine košnice, pčelarska vozila i cele pčelinjake od krađe. GPS modul na GSM/SMS vagi pomaže pri preciznom lociranju ukradene vage, a GPRS protokol sve podatke šalje putem Interneta.
 
Tokom zime uz pomoć SMS Vage pčelar može kontrolisati potrošnju hrane (pogača) i na vreme reagovati u slučaju povećane potrošnje.
 

Zašto odabrati našu SMS Vagu?

Sama ideja koncepta i izrade SMS Vage nije ništa novo. Dosta iskustva stečenog u radu sa elektronskim uređajima zasnovanih na sličnoj tehnologiji dalo nam je potrebnog znanja i veštine da izradimo ovakav proizvod, koji je svoju primenu na najbolji mogući način našao u pčelarstvu. U razgovoru sa pčelarima saznali smo za njihove potrebe, i ideje za koje smo smatrali da su dobre implementirane su u, po mišljenju mnogih relevantnih stručnjaka, najkvalitetniju SMS/GSM vagu na domaćem tržištu a i šire.
 
Ono što izdvaja našu vagu je kvalitetna izrada (za koju dajemo garanciju), jednostavnost korišćenja, velika autonomija (i do 6 meseci) i niska cena. Osim toga, svaku vagu možemo napraviti po dimenzijama i želji kupca, a u slučaju kvara rezervne delove šaljemo na kućnu adresu u roku od 24 časa. Tehnička podrška u vezi softvera i podešavanja je dostupna svakog dana, čak i vikendom.
 
Od samog početka komercijalne upotrebe naše SMS Vage ovaj uređaj se neprestano razvijao. Prešli smo dug put od prve generacije SMS Vaga koje su samo merile prinos meda u jednom modu rada i imale mogućnost zaštite pčelinjaka, do današnjih koje poseduju dvadesetak korisnih opcija od kojih su bar polovina naše inovacije (koje vage konkurentskih proizvođača ne poseduju). Zbog inovacija koje je naš SMS Vaga Tim implementirao nagrađeni smo 3. nagradom na 6. Državnom pčelarskom sajmu u kategoriji inovacija i 2. nagradom za Najbolju tehnološku inovaciju Srbije za 2014. godinu. 2017. godine smo osvojili i prve međunarodne nagrade - zlatnu medalju inovacionig sajma Arhimed u Moskvi i srebrnu medalju sajma New Time iz Sevastopolja.
 
Osim saradnje sa pčelarima i pčelarskim udruženjima ponosno ističemo i saradnju sa institucijama kao što su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, institut Mihajlo Pupin, Privredna komora Srbije (Grupacija za pčelarstvo i proizvodnju meda), SANU (Odbor za selo), klaster Panonska pčela, Tehnički univerzitet u Cvolenu (Slovačka) i mnogi drugi.
 
Kvalitet potvrđuju i dobijeni CE znak, srpski znak usaglašenosti AAA i RoHS sertifikat.

Naša SMS Vaga je jedini ovakav uređaj zaštićen kod Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Reference

Neke od najznačajnih referenci koje pokazuju naš trud, znanje i zalaganje uloženo u SMS Vagu:

19.05.2017. SMS Vaga je osvojila zlatnu medalju na sajmu Arhimed u Moskvi i srebrnu medalju sajma New Time iz Sevastopolja.
09.03.2016. SMS Vaga registrovana kao mali patent kod Zavoda za intelektualnu svojinu pod brojem 1456 UI
13.02.2016. Predavanje na sajmu u Plevenu (Bugarska) na temu „Treća generacija SMS Vage“ (Nikola Jovanović, Predrag Koturanović)
30.01.2016. Predavanje na sajmu u Istanbulu (Turska) na temu „SMS merenje u pčelarstvu“ (Aida Maslan, Nikola Jovanović)
25.09.2015. Izlaganje na stručnom skupu Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) „Unapređenje pčelarstva u Srbiji
19.05.2015. Izlaganje SMS Vage na 59. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća (UFI)
01.04.2015. Predavanje u Privrednoj komori Srbije pred Grupacijom za pčelarstvo (Aida Maslan, Predrag Koturanović, Nikola Jovanović)
30.01.2015. Izlaganje naučnog rada „Pametni uređaji GPS tehnologije na primeru SMS Vage“ na agrobiznis forumu MAK 2015 na Kopaoniku. (Nikola Jovanović, Aida Maslan)
31.12.2014. Prijem kod gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića i dodela srebrnjaka sa likom Cara Lazara za zaslužne građane Kruševca
26.12.2014. Osvojeno 2. mesto na takmičenju za Najbolju tehnološku inovaciju Srbije za 2014. godinu
16.12.2014. Izlaganje SMS Vage na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope
08.03.2014. 3. mesto na 6. državnom pčelarskom sajmu u Beogradu u kategoriji inovacija
09.02.2013. Peti državni sajam pčelarstva - predavanje na temu „SMS digitalne vage, alarmi i video nadzor protiv krađe, sa praćenjem iz stana pčelara putem GPRS-a“ (Nikola Jovanović)

Izlaganje i predstavljanje SMS Vage na sajmovima i pred pčelarskim udruženjima u preko 20 gradova u Srbiji i susednim zemljama.

SMS Vaga Tim

SMS Vagu je razvio tim domaćih stručnih ljudi uz pomoć firme Optical iz Kruševca koja se dugi niz godina bavi savremenim infomracionim tehnologijama, i na tržište je lansirala nekoliko svojih proizvoda kao što su razni kontroleri zasnovani na GSM tehnologiji, GPS lokatori, Console Manager-i i drugi...
 
SMS Vaga Tim nisu hobisti, već stručnjaci iz oblasti hardware-a, embedded i aplikativnog programiranja, web dizajna, žičanog i bežičnog umrežavanja računara. Kao takvi, garantujemo kvalitet i uvek konkurentan proizvod na tržištu.