Zašto odabrati SMS/ GSM/ GPS/ GPRS Vagu?

Uređaji kao što je GSM/SMS vaga su se na našem tržištu pojavili pre desetak godina, i sada već čine neizostavni deo pčelarske opremePčelari su uvideli neophodnost korišćenja SMS Vage, pogotovu u godinama umanjenog prinosa meda.
 
Osnovna funkcija svake GSM/SMS vage je merenje prinosa meda. Osim samih informacija o stanju "na terenu" pčelar ima i druge koristi.
Prva je ta što mnogi pčelari čiji su pčelinjaci udaljeni stotinama kilometara od mesta boravišta imaju ogromne uštede na troškovima i vremenu koje bi izgubili na putovanju. Pomoću GSM/SMS pčelarske vage mogu besplatnim pozivom da provere trenutnu težinu prikupljenog meda ne izlazeći iz svog doma.

Druga, i možda važnija prednost korišćenja GSM/SMS vage je ta što će pčelar na osnovu dobijenih podataka stvoriti sliku o stanju paše na toj lokaciji, i eventualno preseliti svoje košnice ukoliko rezultati ne budu zadovoljavajući. Ne zaboravimo da je sezona sakupljanja meda za pčelara resurs koji se ne može nadoknaditi.

Osim toga, veliki problem poslednjih godina predstavlja krađa košnica, pa i čitavih pčelinjaka. Pomoću SMS Vage, uz odgovarajuće senzore, moguće je obezbediti pojedine košnicepčelarska vozila i cele pčelinjake od krađe. GPS modul na GSM/SMS vagi pomaže pri preciznom lociranju ukradene vage, a GPRS protokol sve podatke šalje putem Interneta.

Tokom zime uz pomoć SMS Vage pčelar može kontrolisati potrošnju hrane (pogača) i na vreme reagovati u slučaju povećane potrošnje.
 smsvaga zastoodabrati
Postavite SMS Vagu ispod košnice, redovno obavljajte radove na pčelinjaku, pratite stanje na daljinu i prinos će biti maksimalan.

Zašto odabrati našu SMS Vagu?

Sama ideja koncepta i izrade SMS Vage nije ništa novo. Dosta iskustva stečenog u radu sa elektronskim uređajima zasnovanih na sličnoj tehnologiji dalo nam je potrebnog znanja i veštine da izradimo ovakav proizvod, koji je svoju primenu na najbolji mogući način našao u pčelarstvu. U razgovoru sa pčelarima saznali smo za njihove potrebe, i ideje za koje smo smatrali da su dobre implementirane su u, po mišljenju mnogih relevantnih stručnjaka, najkvalitetniju SMS/GSM vagu na domaćem tržištu, a i šire.

Ono što izdvaja našu vagu je kvalitetna izrada (za koju dajemo garanciju), jednostavnost korišćenjavelika autonomija (i do 6 meseci) i niska cena. Osim toga, svaku vagu možemo napraviti po dimenzijama i želji kupca, a u slučaju kvara rezervne delove šaljemo na kućnu adresu u roku od 24 časa. Tehnička podrška u vezi softvera i podešavanja je dostupna svakog dana, čak i vikendom.

Od samog početka komercijalne upotrebe naše SMS Vage ovaj uređaj se neprestano razvijao. Prešli smo dug put od prve generacije SMS Vaga koje su samo merile prinos meda u jednom modu rada i imale mogućnost zaštite pčelinjaka, do današnjih koje poseduju preko trideset korisnih funkcija od kojih su bar polovina naše inovacije (koje vage konkurentskih proizvođača ne poseduju). Zbog inovacija koje je naš SMS Vaga Tim implementirao nagrađeni smo 3. nagradom na 6. Državnom pčelarskom sajmu u kategoriji inovacija i 2. nagradom za Najbolju tehnološku inovaciju Srbije za 2014. godinu. U 2017. godini smo osvojili i prve međunarodne nagrade - zlatnu medalju inovacionig sajma Arhimed u Moskvi i srebrnu medalju sajma New Time iz Sevastopolja, kao i specijalnu nagradu Tehničkog Fakulteta državnog Univerziteta Volga iz Moskve. U 2018. godini osvojili smo zlatnu medalju Saveza pronalazača Bugarske i 5 velikih zlatnih medalja i pehar novosadskog sajma za kvalitet pčelarske opreme i pribora.

Osim saradnje sa pčelarima i pčelarskim udruženjima ponosno ističemo i saradnju sa institucijama kao što su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Institut Mihajlo Pupin, Privredna komora Srbije (Grupacija za pčelarstvo i proizvodnju meda), SANU (Odbor za selo), klaster Panonska pčela, Tehnički univerzitet u Cvolenu (Slovačka) i mnogim drugim.

Kvalitet potvrđuju i dobijeni CE znak, srpski znak usaglašenosti AAA i RoHS sertifikat.
 
Naša SMS Vaga je jedini ovakav uređaj zaštićen kod Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Garancija

Svi mehanički i električni delovi SMS Vage napravljeni su od najkvalitetnijih materijala uz pridržavanje visokih standarda zaštite životne sredine.
Proces sklapanja i proizvodnje delova SMS Vage vrši se u firmi Optical, dok se manji deo (uglavnom perifernih delova) uvozi.
Na sve mehaničke i električne delove SMS Vage dajemo garanciju u trajanju od 2 godine.
Za sve druge delove (drugih proizvođača) dajemo garanciju njihovih matičnihi firmi, odnosno uvoznika. Trajanje garancije svakog pojedinačnog dela je istaknuto prilikom naručivanja u našoj web prodavnici.
SMS Vaga Tim daje i doživotnu garanciju na softver, odnosno svim svojim kupcima besplatno nadograđuje softver sa novim opcijama i posle isteka dvogodišnje garancije.