Od samog nastanka SMS Vaga (kao nov i inovativan uređaj) privlači veliku pažnju. Još dok je to bio relativno nepoznat uređaj na ovim prostorima o njoj je prvi put pisao stručni časopis „Pčelar“ u maju 2013. godine. Godinu dana kasnije je SMS Vaga osvojila i 3. nagradu za inovacije na 6. državnom pčelarskom sajmu što je bio povod da se o njoj, kao o nagrađenom uređaju, piše u junskom broju „Pčelara“ iz 2014. godine. U isto vreme su tekstove o njoj objavili i hrvatsko i crnogorsko „Pčelarstvo“, tako da je SMS Vaga postala poznata među stručnom javnošću i van granica Srbije.

Još jedna potvrda o inovativnosti i kvalitetu SMS Vage stiže krajem 2014. godine posle osvajanja 2. mesta na takmičenju za Najbolju tehnološku inovaciju Srbije. Tada se uveliko razvila ideja o trećoj generaciji SMS Vage, a naš SMS Vaga Tim je podneo i prijavu za registraciju malog patenta.

Početkom 2015. godine smo zbog ostvarenih rezultata pozvani posredstvom Privredne komore Srbije da učestvujemo na Agro-biznis forumu MAK 2015. na Kopaoniku, gde smo izlagali stručni rad pod nazivom "Pametni uređaji GSM tehnologije na primeru pčelarske SMS Vage" za koji smo dobili I odgovarajuće bodove za naučno-stručna zvanja.

Iste godine su o članu SMS Vaga Tima i jednom od konstruktora SMS Vage Nikoli Jovanoviću pisali i časopisi kWh (Kilovat/čas) i Elektrosrbija.

Početkom 2016. godine SMS Vaga je registrovana kod Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije kao mali patent pod rednim brojem 1456.